Project ‘Onbegrenst verlangen’ wint TalentTour

Woensdag 30 november 2016 -

Dinsdagavond 29 november heeft het Project ‘Onbegrenst verlangen’ van Scala de ROC TalentTour gewonnen. ‘Onbegrenst verlangen’ is een voorstelling waarin derde en vierdejaars leerlingen van Scala samenwerken met deelnemers van Theaterwerkplaats Tiuri, een werkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking, waar zij theaterlessen volgen en mee mogen doen aan tal van theaterprojecten. Door te winnen heeft het project een bedrag van € 2000,- binnen gehaald.

De leerlingen hebben, samen met de spelers van Tiuri, toegewerkt naar vier korte theaterpresentaties. Het is een bijzonder project geworden waarin de leerlingen een mooie ontmoeting hebben met mensen met een verstandelijke beperking.

In drie woensdagen hebben de leerlingen van Scala en de spelers van Tiuri de tijd gehad elkaar beter te leren kennen, te speculeren over het onderwerp ‘onbegrensd verlangen’ en dit te vertalen naar een stuk theater. In vier groepen onder leiding van Anneleen Huijsmans (Tiuri), Bas Roijen (Tiuri), Peter van der Heijden (Scala) en Anne van der Steen (Scala) zijn zij aan het werk gegaan. Vier stukken met een geheel eigen identiteit. Het samenwerkingsverband is duurzaam en wordt vervolgd!

Interesse om deze voorstelling te zien? Dat kan op 7 december om 19.30, Podium Bloos Breda.