Gezonde schoolkantine

Woensdag 18 april 2018 -

Van ROC West-Brabant hebben 16 scholen een Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend: 14 scholen hebben een zilveren schaal en 2 scholen hebben een gouden schaal. Op dinsdag 17 april 2018, de Dag van de Gezonde Schoolkantine, heeft de kantine van Scala een zilveren schaal in ontvangst genomen. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in deze gezonde schoolkantines. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt of waterkannen of flesjes op de balie. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat hen verleidt om gezonder te kiezen.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de richtlijnen gezondere kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter is: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Jongeren brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie:
www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine