Veelgestelde Vragen

Hoe meld ik mijzelf aan?
Doormiddel van de aanmeldavonden kan jij jezelf aanmelden voor onze school. In Breda en omgeving maken wij gebruik van centrale avonden. Deze vinden plaats op dinsdag 6 en woensdag 7 maart 2018 tussen 17.00 uur en 20.30 uur.
Wat zijn de toelatingseisen?
Het advies van de basisschool is leidend bij de toelating. Een leerling wordt toegelaten op de leerweg die de basisschool adviseert. Na aanmelding kan een leerling opgeroepen worden voor aanvullend onderzoek. Dat onderzoek is nodig om te bepalen of een leerling in aanmerking komt voor leerwegondersteuning. Dit aanvullend onderzoek wordt niet betrokken bij het besluit over toelating en plaatsing.
Wat is Magister?
Op Magister kun je elke dag kijken voor roosterwijzigingen. Open Magister rechtstreeks op www.magister.nl of download de Magister-app op je telefoon.
Wat doet de leerlingenraad?
De leerlingen die in de raad zitten, vertegenwoordigen alle leerlingen van scala. Ze denken en praten over alles wat er op school gebeurt mee. Ook adviseren zij de directie van de school over hoe dingen anders of beter kunnen.
Welke vakken ga ik volgen?
Zoals op iedere school krijg je een aantal algemene vakken, zoals Nederlands, wiskunde, Engels en gym. Daarnaast kun je in het eerste jaar kennismaken met verschillende richtingen: sport, theater, ondernemen, kunst en multimedia. Je leest hier meer over bij Leerroutes.